Vi blev præsenteret for mange af de digitale teknologier som vi har mulighed for at bruge i undervisningen. Samtidig fik vi også en kort præsentation af hvad web 2.0
Hvor web 1.0 var designet os styret af dem som oprettede dem, med den simple hensigt at give brugerne en hjemmeside de kunne få information m.m., så er web 2.0 for alle. Det giver mulighed for interaktioner mellem brugerne, og brugeren har også mulighed for at ligge sine egne meninger osv. online på en blog, socialt medie osv.
mange teknologier blev prøvet af, nogen kendte jeg godt, andre var nye og interessante. Blogs, wikier, twitter, facebook og todaysmeet, ja der er et utal af metoder.
På studiet her er vi blevet sat til opgave at bruge en blog, og denne blog kan så fungere som vores protfolio. Vores rejse gennem dette modul, og vores ideer og forslag til de teknologier vi kunne forestille os kunne bruges i undervisningen. Noget som jeg har ideer til hvordan jeg skal gøre, men også samtidig føler jeg lige skal have fundet ud hvad jeg præcis vil gøre og hvorfor.
Selvfølgelig skal der eksperimenteres, men samtidig skal det også kunne fungere i en daglig praksis. Måske er det i bund og grund et spørgsmål om at man skal tænke ud af boksen, og ikke være så bange for at de unge ikke vil tage imod det, men næsmere have tillid til at resultatet kan være positivt.
En anden ide jeg fandt interessant var brugen af wiki'er, noget som jeg på sin vis har brugt før i mit frivillige arbejde. Dog tror jeg der er tale om to forskellige slags wiki'er. Et fælles forum hvor alle kan bidrage mener jeg dog er en god ide, give eleverne medforfatterskab, et ansvar. Det kan virke motiverende. På den uddannelse jeg har undervist har vi en facebookside, men den blev dog opretet med et andet formål en undervisning.
Der er mange tanker og ideer, og måske man bare skal kaste sig ud i et forsøg :)
Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel–DelPåSammeVilkår 4.0 International Licens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar